"ИВЕТ" ЕООД - вкусът който обичам!
Всички права запазени "Ивет" ЕООД 2006 (c)
WebMaster

Новини
.:: Всички новини ::.
.:: Архив новини ::.

Месомания с шуменски вкус by Admin (30-04-2007)
вестник Пари,06 Април 2007 г., брой 68
НАЧАЛОТО
И Днес 50- годишният ветеринарен лекар Иван Воденичаров си спомня за първите стъпки в бизнеса – след две години търговия с месо, стига до решението фирмата да произвежда колбаси. Годината е 1994 и в бивш ресторант в гр. Плиска на 20 км. от Шумен, взет под наем, с машини втора употреба и 8 души персонал се поставя началото на производство на малотрайни колбаси с марката Ивет. По – късно в близкото село Златна нива собственикът купува нов цех за производство на шпеков салам, построен и проектиран от германец, който направил несполучлив опит да разработи това производство.

ИНВЕСТИЦИИ
Със 700 000 лв. собствени средства и теглен кредит фирма Ивет успява да реконструира и модернизира произвоството, разширява новозакупения цех от 500 кв.м. до 1800 кв.м., увеличава производството и освен малотрайни и трайно-варено пушени колбаси в проидзодствената листа влизат и сурово-сушените деликатеси. От 8 души персоналът нараства на 15 души, а капацитът от 500 кг на ден се увеличава до 1,5 т. След 2000 г. новите евроизисквания принуждават собственикът отново да инвестира в нови машини и специализирани хладилни автомолили Мерцедес, за да покрие евростандартите за качествено производство. Тогава са вложени още 1.2 млн. лв. от спечелен проект по САПАРД, работните места нарастват на 85, а капацитетът достига до 10т.

ПРОИЗВОДСТВО
Над 100 вида месни продукти – малотрайни и трайни колбаси, млени меса, полуфабрикати, деликатеси и шунки, предлага на пазара Ивет

ПАЗАР
Месните продукти са с гарантирана базипасност и постоянно качество, категоричен е собственикът. С подбраните и специално селектирани меса, приготвени и с ароматни подправки по уникални рецепти, фирмата вече заема подобаващо място на пазара. Продуктите се предлагат в 13 области на Северозападна България чрез пет търговски представителства на Ивет в Шумен, Варна, Добрич, Плевен и Бургас.

Двама технолози и ветеринарен лекар контролират качеството на продукцията. Фирмата работи по т.нар. добри произвоствени практики с цел пълен самоконтрол на производителя, които са част от системата НАССР.

Няколко са насоките, в които ще се развива фирмата през 2007 г. Това са утвърждаване на добрите практики за контрол на качеството, нова марка на продукта и не на последно място фирмата обмисля да се насочи към тясно специализилане на производство на някои месни продукти.

BG производителите успешно ще намерят мястото си на европейските пазари, най – вече със сурово-сушените деликатеси – луканка, пастърми, суджук, ако съхраним телхнологията на тези типично български продукти, отбелязва още д-р Воденичаров.
FreeWebSubmission.com