Всички права запазени "Ивет" ЕООД 2006 (c)
WebMaster

Архив новини
.:: Всички новини ::.
.:: Архив новини ::.

Проведе се втората "Варненска МЕСОМАНИЯ" by Admin (14-08-2006)
От 27 февруари до 3 март в Двореца на културата и спорта във Варна се проведе второто изложение "Варненска МЕСОМАНИЯ'2003".
Бюлетин за месото, 07 март 2003 г.

Тази година в проявата взеха участие 22 фирми, от които 13 месопреработвателни, на обща изложбена площ над 300 кв. м.
Изложението премина при много голям интерес от страна на потребители, търговци, преработватели, собственици на хотели и ресторанти. Съвместно с "Варненска МЕСОМАНИЯ" се проведоха организирания от ФХСБ "Пролетен БУЛПЕК" и Семейно изложение (организатор: Дворец на културата и спорта - Варна).
На 28 февруари за първи път се проведе Конкурс за месни полуфабрикати от мляно месо. В него взеха участие 11 фирми изложители с 32 продукта, които се състезаваха в категориите "Кебапчета", "Кюфтета" и "Сурова наденичка с ф16-22 мм". Продуктите се оценяваха от професионални майстор-готвачи в механа "При Яфата". Комисията оценяваше продуктите под кодови номера по 100-бална система. Основните показатели за оценка бяха: външен вид на суровите полуфабрикати; "поведение" по време на печене на скара; външен вид, консистенция, мирис и вкус на готовите продукти. По време на провеждането на конкурса посетители, журналисти и представители на фирмите имаха възможност да наблюдават работата на комисията.
Фирма "Сами-М" спечели два златни медала - за кебапчета и кюфтета. В категория "Сурова наденичка с ф16-22 мм" бяха връчени два златни медала - на "Ивет", Шумен за наденичка "Ивет" и на "Тандем-В" за кърначе.
Съпътстващата програма на изложението включваше презентация на фирма ИЗОПОЛИ ООД, която предлага коамбинирано-изолиращи сандвич панели за предприятията от хранително-вкусовата промишленост. Около 50 души присъстваха на презентацията и коктейла, организиран от фирмата.