Всички права запазени "Ивет" ЕООД 2006 (c)
WebMaster

Новини
.:: Всички новини ::.
.:: Архив новини ::.

„Ивет” ЕООД триумфира със златен медал на „МЕСОМАНИЯ 2007” by PR отдел (03-12-2007)
Шуменска заря, Брой 262/10472/, 22 ноември 2007
Пастърмата на „Ивет” ЕООД беше отличена със златен медал и почетна грамота в конкурса за майсторство „Тайната на българският вкус”, който се състоя в рамките на Четиринадесетото международно специализирано изложение за месо и месни продукти „Месомания 2007” в София, организирано от Асоцияцията на месопреработвателите в България. Продуктът на шуменската компания триумфира в категорията „Сурово-сушени деликатеси от нераздробено месо” и беше оценяван както от известни технолози – професионалисти в бранша, и от преподаватели във Висшия институт за хранително-вкусова промишленост в Пловдив, така и от потребители.
„Нашата пастърма се произвежда от телешко контра филе, което престоява между 20 и 30 дни в марината /осоляваща смес/ и букет от подправки-обяснява маркетинг-директорът на „Ивет” ЕООД г-н Димитър Воденичаров. – Това позволява да се възбуди процесът на зреене на месото. После от маринатата то се пренася всушилня за още 30 дни, където минава през традиционния български метод на пресоване, за да придобие плоската форма на своя готов вид.”
В категорията „Шпеков салам” на същият конкурс „Австрийски шпек” на „Ивет” ЕООД зае второ място.
В миналогодишното издание на „Месомания 2006” шуменската фирма също беше отличена със златен медал в категорията „Луканки” за представяната „Панагюрска луканка” на „Ивет”.
„Ивет” ЕООД предлага своята продукция само на българския пазар. Актуалният продукт на фирмата е „Домашен пастет „Ивет”, който се пуска след многомесечно задълбочено проучване на пазара, на потребителските вкусове и очаквания. „Той е нужна и лека комбинация от свинско месо и подправки, с подчертан домашен вкус на основата на ароматите и уханията от Североизточна България – сподели г-н Димитър воденичаров. – Домашен пастет „Ивет” е изкушение за цялото семейство. При него използваме технология на пакетиране, базирана на високите стандарти за качество в отрасъла. Вкусовото съвършенство е гарантирано в разфасовки от 190 грама, при съхранение от -1 до +5 градуса С и е с трайност 30 дни, а минималните количества от мазнини го правят изключително подходящ хранителен продукт за децата”