Всички права запазени "Ивет" ЕООД 2006 (c)
WebMaster

Новини
.:: Всички новини ::.
.:: Архив новини ::.

Как една българска фирма да се превърне в европейска by Admin (27-12-2006)
Смятам, че българските месопреработвателни фирми вече са постигнали всички ветеринарни изисквания на Европейския съюз, категоричен е месопреработвателя д-р Иван Воденичаров
Декември, 2006 Вестник Бизнес България
1. Г-н Воденичаров, какво трябва да промени една българска месопреработавтелна фирма, за да се превърне в европейска?

-Смятам, че българските месопреработвателни фирми вече са постигнали всички ветеринарни изисквания на Европейския съюз. Пред повечето от нас предстои по-трудното, а именно да наложим търговската си марка, както на българския, така и на европейския пазар, като предлагаме продукция с високо качество.

2. Колко време е необходимо на една търговска марка, за да се наложи на пазара?

-Може би няма точна рецепта за налагане нададена търговска марка. Трябва да я кажат хората, които се занимават с маркетинг. Нашата фирма е от 15 години на пазара и е добре позната в северозападната част на България. Месните продукти, които предлагаме са с гарантирана безопасност и постоянно качество. Трябва още много да работим, за да наложим марката “Ивет” в цялата страна. Може би разковничето не е само във времето, но и в предлагането на хубави продукти, съобразени с вкуса на потребителите и в добрата реклама.

3. След 01.01.2007 г. се очаква телешкотомесо да поскъпне, поради облагането му с високи мита при внос. Как ще се отрази това на качеството и цените на предлаганите колбаси?

-Очаква се говеждото месо да поскъпне с над40%. Смятам че производителите не трябва да правят компромиси с качеството на своите продукти. Нормално е цените на всички продукти в които се влага говеждо месо да се покачат. За жалост това са нашите традиционни продукти – суджук, луканка, пастърма.

4. Има ли разлика между българските и вносните колбаси? Трябва ли да предпочитаме българските колбаси и защо?

-Разбира се разлика има – тя е във вкусовите качества, консистенция на колбасите и много други показатели. Смятам че българина няма да се променя, той ще продължи да консумира нашите традиционните продукти – македонка,
създарма, бахур и т.н. Мисля, че тук трябва да се намеси и държавата като защитава всичко българско.

На изложението “Месомания 2006” - София, на организирания конкурс Продукт на потребителя “Ивет” - Шумен се класира на първо място в категория “Луканка”